NATUURGENEESKUNDIGE THERAPIE

NATUUR-GENEESKUNDIGE THERAPIE

“Luister naar het fluisteren van je lijf, zodat het niet hoeft te schreeuwen” 

Wat is natuurgeneeskundige therapie?

Naast een gezonde input, zoals gezonde voeding en leefwijzen, is ook een gezonde output belangrijk, zodat het lichaam en de psyche zich kunnen ontdoen van producten (afvalstoffen) die niet meer noodzakelijk zijn. Klachten geven ons een signaal dat het natuurlijk evenwicht in ons lichaam en psyche verstoord is.

Ik luister naar jouw hulpvraag, naar de signalen van jouw lichaam en ga met je op zoek naar wat jij nodig hebt. Ik ga op zoek naar mogelijke vervuiling en hoe deze af te voeren en te voorkomen voor de toekomst. 

We werken aan je zelfhelend vermogen en ik richt mij daarbij op jou als mens in zijn geheel. Op fysiek, mentaal, emotioneel, sociaal en spiritueel niveau.

Hierbij maak ik gebruik van natuurlijke middelen en therapieën zoals coaching, massage, lichaamspakking, hydrotherapie, aromatherapie, fytotherapie (kruiden) en lichaamsgerichte oefeningen.  De in te zetten middelen en therapieën zijn voor ieder mens uniek. Ik zal ze ook niet allemaal inzetten, maar kijken wat jouw proces ondersteunt.

Ik heb de samenwerking met Nancy als zeer prettig ervaren: fijne begeleiding, gedegen advies en fijne sfeer. Nancy heeft veel kennis over gezonde voeding en natuurgeneeskunde. Het advies was concreet en duidelijk. Het ging soms om dingen die we in ons hectische bestaan vergeten zijn, maar door hiernaar te kijken weer opgepakt kunnen worden. Zeker de dingen die goed voor ons zijn. Ons eerste gesprek is inmiddels anderhalf jaar geleden en nog dagelijks probeer ik bepaalde elementen uit het advies vast te houden en daar verder mee te gaan. Ik wil nog meer bereiken en leren maar het eerste grote begin is gemaakt. Ik kan Nancy van harte aanraden!

Werkwijze

We starten met een uitgebreide intake op basis van een dagboek en vragenlijst die je voorafgaand toegestuurd krijgt. Dit geeft mij inzicht in klachten, ziektegeschiedenis, levensloop, leefstijl, ontlasting, slaappatroon, voeding en lichaamshouding.  We kijken naar je wens en stellen samen het doel vast. Mogelijk neem ik irisfoto’s, welke ik als diagnostisch hulpmiddel gebruik. Na de intake ga ik voor jou aan de slag met een persoonlijk behandelplan. 

Het behandelplan bestaat uit adviezen omtrent voeding, leefstijl en lichaamsgerichte therapieën. In een volgend consult ontvang je het plan met toelichting, zodat je aan de slag kunt. Hierna besluiten we samen of en hoe we verder gaan.

In de afspraken die volgen, begeleid ik je in het halen van je doel. Jij bepaalt zelf welke wegen je wil inslaan en hoe groot de stappen zijn die je wil en kan maken en ik help je daarbij. Therapieën kunnen een onderdeel vormen van de consults. We evalueren het effect van de behandeling, bespreken wat goed gaat, waar je mogelijk tegenaan loopt en stellen daar waar mogelijk het plan bij. Heb je tussentijds vragen of loop je ergens tegen aan? Dan mag je mij altijd contacten via de mail, telefoon of WhatsApp.

Je komt bij mij thuis (Leidsche Rijn – Terwijde, Utrecht) of ik kom naar jou toe. Het kan ook een combinatie zijn, afhankelijk van wat voor jou werkt en praktisch is.