VOEDINGSADVIES

VOEDINGS-ADVIES

“Let food be your medicine and your medicine be your food”

– Hippocrates –

 

Wat is voedingsadvies?

Steeds meer mensen zijn zich bewust van het helende effect van gezonde voeding. Je hoeft geen klachten te hebben om aan je gezondheid te werken. Een gezond voedingspatroon draagt bij aan het behoud van een goede gezondheid en werkt dus preventief.

Wat gezonde voeding is, is echter een hele zoektocht. De juiste voeding voor de ene persoon hoeft niet per definitie de juiste voeding voor de ander te zijn, want ieder mens is uniek.

Ik geloof in gewoon lekker eten met veel variatie, waarbij de basis zo veel mogelijk bestaat uit verse, pure (onbewerkte), eerlijke en biologische producten. Natuurvoeding die het lichaam herkent en die ons kan voeden in de breedste zin van het woord. Niet alleen in onze fysieke, maar ook onze mentale behoeftes.

Ik geef je persoonlijk advies over gezonde voeding, een gezond eetpatroon en leefstijl. Ik reik je een plan aan, wat goed vol te houden is en met blijvend resultaat. Ik denk met je mee en je kunt met mij sparren over de stappen die je wilt zetten. Je krijgt veel nuttige informatie over voeding, leefstijl en de werking van je spijsvertering. Ik geef je bruikbare tips en leuke weetjes, waar je direct mee aan de slag kunt en die ervoor zorgen dat je gezond èn lekker eten goed kunt combineren.

Werkwijze

We starten met een intake op basis van een dagboek en vragenlijst die je voorafgaand toegestuurd krijgt. We kijken naar je wens en stellen samen het doel vast. Aan de hand van de intake en de verkregen informatie stel ik een persoonlijk voedingsplan voor je op. Ik kijk daarbij wat bij jou past. In een volgend consult ontvang je het plan met toelichting, zodat je aan de slag kunt. Hierna besluiten we samen of en hoe we verder gaan.

In de afspraken die volgen, begeleid ik je in het halen van je doel. Jij bepaalt zelf welke wegen je wil inslaan en hoe groot de stappen zijn die je wil en kan maken en ik help je daarbij. We bespreken wat goed gaat, waar je mogelijk tegenaan loopt en stellen daar waar mogelijk het plan bij. Heb je tussentijds vragen of loop je ergens tegen aan? Dan mag je mij altijd contacten via de mail, telefoon of WhatsApp.

Los daarvan kun je afspraken maken voor een eenmalig consult. Misschien heb je specifieke vragen of juist behoefte aan een algemeen voedingsadvies. We bekijken je voedingspatroon, behandelen je vragen en je gaat naar huis met eenvoudig toepasbare adviezen.

Je komt bij mij thuis (Leidsche Rijn – Terwijde, Utrecht) of ik kom naar jou toe. Het kan ook een combinatie zijn, afhankelijk van wat voor jou werkt en praktisch is.