Kokostruffels

Ze lijken net op sneeuwballen, leuk met de kerst! En je kunt ze ook heel goed invriezen voor een later moment. 

 

Aantal porties

Ca. 20 balletjes

Bereidingstijd

45 min

Benodigdheden

Keukenmachine

Type gerecht

Tussendoor

Inleiding

Eén van mijn favorieten. Ze rollen niet heel makkelijk tot een balletje, dus zal je iets meer moeite moeten doen om ze in je hand tot een ronde vorm of blokje te drukken. Maar het is zeker de moeite waard! Ik vind ze lekker met een halve amandel erin gedrukt, voor een extra bite. Bewaar de truffels tot gebruik in de koelkast of vries ze in voor een later moment.  

Ingrediënten

  • 8 eetlepels kokosboter op kamertemperatuur (let op; dit is wat anders als kokosvet/kokosolie)
  • 200 gram geraspte kokos fijn
  • 6 eetlepels honing
  • 2 eetlepel vanillepoeder
  • 20 gehalveerde blanke amandelen (optioneel)

Stap voor stap bereidingswijze

Stap 1

Doe de kokosboter, 80 gram van de geraspte kokos, de honing en vanille in de keukenmachine en mix tot een egaal mengsel. 

Stap 2

Strooi de resterende geraspte kokos in een (oven)schaal. Schep een volle theelepel van het mengsel in je hand en druk er een balletje of blokje van (ca. 2,5 cm doorsnede) en rol door de geraspte kokos. Herhaal met de rest van het mengsel. Voor een extra ‘bite’ kun je een gehalveerde amandel in het balletje drukken.

Meer recepten

Energiebommetjes

Energiebommetjes

Er gaan flink wat ingrediënten in deze balletjes. Ze zitten boordevol noten, zaden en pitten en vullen enorm. Dus na dit tussendoortje kan je weer even door.

Rodekoolstamppot

Rodekoolstamppot

Proef de smaken van de herfst en winter met deze verwarmende ingrediënten.

Gezonde snackballetjes

Gezonde snackballetjes

Deze balletjes zijn heerlijk als snack voor onderweg, na het sporten of op je werk en geven je bovendien een gezonde energie boost!

Energie drink

Energie drink

Wat krijg je als je kokosmelk, amandelmelk, bosbessen, banaan, olijfolie en chipzaad mixt en opdrinkt? Juist, energie!

5 minuten taartje

5 minuten taartje

Dit taartje kan eigenlijk altijd. Geen toegevoegde suikers en geen vuur of oven nodig. En in 5 minuten klaar, ja ècht!

Bol met appel, manchego, vijg en bieslook

Bol met appel, manchego, vijg en bieslook

Ik ben dol op dit frisse broodje. Ik krijg er zo’n heerlijk zomers gevoel van. Helemaal wanneer er weer verse vijgen uit eigen land te krijgen zijn. En nog fijner als je ze uit eigen tuin kan plukken. Zo gemaakt en fijn om al je familie en vrienden mee te verrassen!