Kokostruffels

Ze lijken net op sneeuwballen, leuk met de kerst! En je kunt ze ook heel goed invriezen voor een later moment. 

 

Aantal porties

Ca. 20 balletjes

Bereidingstijd

45 min

Benodigdheden

Keukenmachine

Type gerecht

Tussendoor

Inleiding

Eén van mijn favorieten. Ze rollen niet heel makkelijk tot een balletje, dus zal je iets meer moeite moeten doen om ze in je hand tot een ronde vorm of blokje te drukken. Maar het is zeker de moeite waard! Ik vind ze lekker met een halve amandel erin gedrukt, voor een extra bite. Bewaar de truffels tot gebruik in de koelkast of vries ze in voor een later moment.  

Ingrediënten

  • 8 eetlepels kokosboter op kamertemperatuur (let op; dit is wat anders als kokosvet/kokosolie)
  • 200 gram geraspte kokos fijn
  • 6 eetlepels honing
  • 2 eetlepel vanillepoeder
  • 20 gehalveerde blanke amandelen (optioneel)

Stap voor stap bereidingswijze

Stap 1

Doe de kokosboter, 80 gram van de geraspte kokos, de honing en vanille in de keukenmachine en mix tot een egaal mengsel. 

Stap 2

Strooi de resterende geraspte kokos in een (oven)schaal. Schep een volle theelepel van het mengsel in je hand en druk er een balletje of blokje van (ca. 2,5 cm doorsnede) en rol door de geraspte kokos. Herhaal met de rest van het mengsel. Voor een extra ‘bite’ kun je een gehalveerde amandel in het balletje drukken.

Meer recepten

Voedzame curry

Voedzame curry

Dit gerecht kan altijd. En je kunt volop variëren met groenten uit het seizoen. Gebruik ook eens zoete aardappel, pompoen, wortel of doperwtjes. Heerlijk met volkoren rijst of naanbrood.

Chocoladetruffels

Chocoladetruffels

Altijd lekker en zo gemaakt. Een fijne combinatie van chocolade, noten en sinaasappel. Houdt je niet van sinaasappel? gewoon weglaten. Dan zijn ze minstens zo lekker!

Zelfgemaakte twixen

Zelfgemaakte twixen

Deze variant is zó veel lekkerder als de kant-en-klare en erg leuk om met de kinderen te maken. Een heerlijke traktatie voor jong èn oud!