Voedzame Curry

Makkelijk, voedzaam en heerlijk!

Aantal porties

4

Bereidingstijd

30 min

Benodigdheden

 

Type gerecht

Lunch of Diner

Inleiding

Dit gerecht kan altijd. En je kunt volop variëren met groenten uit het seizoen. Gebruik ook eens zoete aardappel, pompoen, wortel of doperwtjes. Heerlijk met volkoren rijst of naambrood.De curry bewaar je makkelijk een paar dagen in de koelkast. Hij wordt daardoor zelfs nog veel lekkerder, omdat de smaken goed kunnen intrekken. De curry pasta kun je zelf maken of kant-en-klaar kopen. Wil je vegan eten, let er dan wel op dat er geen garnalen in de curry pasta zitten. 

Ingrediënten

  • 400 gram sperziebonen
  • 300 gram volkoren (basmati) rijst
  • 250 gram cherry tomaten
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 zakje (gele) curry
  • 400 ml volle kokosmelk
  • 200 gram gekookte kikkererwten
  • Extra vierde olijfolie van goede kwaliteit
    Voor de garnering (optioneel):
    • Gehakte koriander
    • Gehakte peterselie
    • Gehakte pepers
    • Amandelsnippers

Stap voor stap bereidingswijze

Stap 1

Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. 

 

Stap 2

Snijd de topjes van de sperziebonen en snijd in kleine stukjes. Halveer de cherrytomaten. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. 

 

Stap 3

Verwarm een pan. Doe, zodra de pan goed warm is, een eetlepel olijfolie in de pan. Fruit de ui en knoflook in de olie. Voeg de curry toe en bak circa 1 minuut mee. Schenk daarna de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Voeg de boontjes toe en laat deze in circa 10 minuten gaar sudderen Voeg de laatste 3 minuten de cherrytomaten en kikkererwten toe.

Garneer de curry naar smaak met wat koriander, peterselie, pepers en amandelsnippers en serveer met de rijst of het brood.  

Meer recepten

Energiebommetjes

Energiebommetjes

Er gaan flink wat ingrediënten in deze balletjes. Ze zitten boordevol noten, zaden en pitten en vullen enorm. Dus na dit tussendoortje kan je weer even door.

Rodekoolstamppot

Rodekoolstamppot

Proef de smaken van de herfst en winter met deze verwarmende ingrediënten.

Gezonde snackballetjes

Gezonde snackballetjes

Deze balletjes zijn heerlijk als snack voor onderweg, na het sporten of op je werk en geven je bovendien een gezonde energie boost!

Energie drink

Energie drink

Wat krijg je als je kokosmelk, amandelmelk, bosbessen, banaan, olijfolie en chipzaad mixt en opdrinkt? Juist, energie!

5 minuten taartje

5 minuten taartje

Dit taartje kan eigenlijk altijd. Geen toegevoegde suikers en geen vuur of oven nodig. En in 5 minuten klaar, ja ècht!

Bol met appel, manchego, vijg en bieslook

Bol met appel, manchego, vijg en bieslook

Ik ben dol op dit frisse broodje. Ik krijg er zo’n heerlijk zomers gevoel van. Helemaal wanneer er weer verse vijgen uit eigen land te krijgen zijn. En nog fijner als je ze uit eigen tuin kan plukken. Zo gemaakt en fijn om al je familie en vrienden mee te verrassen!