Bol met appel, manchego, vijg en bieslook

Ik ben dol op dit broodje. Ik krijg er zo’n heerlijk zomers gevoel van. Helemaal wanneer er weer verse vijgen uit eigen land te krijgen zijn. En nog fijner als je ze uit eigen tuin kan plukken. 

 

Aantal porties

Bereidingstijd

30 min

Benodigdheden

 

Type gerecht

Lunch

Inleiding

Vijgen bevatten flink wat vitaminen, mineralen en vezels. Daarnaast bevatten ze ook slijmstoffen die je helpen om je spijsverteringskanaal en darmflora in goede gezondheid te houden. Let er bij het kopen op dat de schil nog zacht is. Zodra die hard en stug geworden is, zijn ze zelf ook minder sappig. Eet ze eenmaal gekocht binnen een paar dagen op, om te voorkomen dat ze alsnog oud worden.

Ingrediënten

  • 2 appels, Granny Smith
  • 4 verse vijgen
  • 1/2 komkommer
  • 150 gram manchego kaas
  • 1 bosje bieslook
  • 100 gram goede kwaliteit mayonaise zonder suiker
  • sap van 1/2 citroen
  • 150 gram erwtenscheuten of kiemen
  • 4 (zuurdesem) volkoren bolletjes
  • zout en peper

Stap voor stap bereidingswijze

Stap 1

Verwijder het klokhuis uit de appels en snijd in zeer dunne plakjes. Snijd de vijgen, komkommer en de manchego in dunne plakjes. 

Stap 2

Snijd de bieslook fijn en meng door de mayonaise. Breng op smaak met wat zout, peper en citroensap.

Stap 3 

Snijd de broodjes open en beleg ze royaal met de vijgen, komkommer, manchego en de appel. Maak af met de bieslookmayonaise, erwtenscheuten en steek er eventueel een leuke prikker in. 

Meer recepten

Chocoladetruffels

Chocoladetruffels

Altijd lekker en zo gemaakt. Een fijne combinatie van chocolade, noten en sinaasappel. Houdt je niet van sinaasappel? gewoon weglaten. Dan zijn ze minstens zo lekker!

Zelfgemaakte twixen

Zelfgemaakte twixen

Deze variant is zó veel lekkerder als de kant-en-klare en erg leuk om met de kinderen te maken. Een heerlijke traktatie voor jong èn oud!

Kokostruffels

Kokostruffels

Ze lijken net op sneeuwballen, leuk met de kerst! En je kunt ze ook heel goed invriezen voor een later moment.