Chocoladetruffels

Chocolade en noten, een goed team!  

Aantal porties

Ca. 40 balletjes

Bereidingstijd

30 min

Benodigdheden

 Keukenmachine

Type gerecht

Tussendoortje

Inleiding

Altijd lekker en zo gemaakt. Een fijne combinatie van chocolade, noten en een vleugje sinaasappel. Houd je niet van sinaasappel? Gewoon weglaten. Dan zijn ze minstens zo lekker! 

Je houdt ze een week goed in de koelkast en je kunt ze makkelijk invriezen. Krijg je bezoek? Dan haal je snel wat lekkers uit de vriezer. 

 

Ingrediënten

  • 100 gram amandelen
  • 100 gram macademianoten
  • 100 gram kokosrasp fijn
  • 10 eetlepels cacaopoeder
  • 1/4 theelepel zeezout fijn
  • 12 medjoul dadels ontpit
  • 60 ml volvette kokosmelk
  • 75 gram gojibessen
  • fijn geraspte schil van 1/2 biologische sinaasappel

Stap voor stap bereidingswijze

Stap 1

Draai de amandelen en macademianoten, kokosrasp, 6 eetlepels van de cacaopoeder en het zout in de keukenmachine tot een kruimelige massa.

 

Stap 2

Voeg de dadels toe en draai fijn. Schenk de kokosmelk erbij en draai tot een plakkerig mengsel. Voeg tenslotte de gojibessen en sinaasappelrasp toe en mix tot de ingrediënten goed zijn vermengd. 

 

Stap 3

Strooi de cacaopoeder in een ovenschaal. Draai de balletjes met een doorsnede van ca. 2,5 cm en rol ze door de cacaopoeder. 

Meer recepten

Voedzame curry

Voedzame curry

Dit gerecht kan altijd. En je kunt volop variëren met groenten uit het seizoen. Gebruik ook eens zoete aardappel, pompoen, wortel of doperwtjes. Heerlijk met volkoren rijst of naanbrood.

Zelfgemaakte twixen

Zelfgemaakte twixen

Deze variant is zó veel lekkerder als de kant-en-klare en erg leuk om met de kinderen te maken. Een heerlijke traktatie voor jong èn oud!

Kokostruffels

Kokostruffels

Ze lijken net op sneeuwballen, leuk met de kerst! En je kunt ze ook heel goed invriezen voor een later moment.