Energiebommetjes
Boordevol noten, zaden en pitten!
Aantal porties
Ca. 40 balletjes of 10 repen
Bereidingstijd
85 min
Benodigdheden
Keukenmachine
Type gerecht
Tussendoortje
Inleiding
Deze balletjes leveren je gezonde eiwitten en vetten. Je kunt in plaats van balletjes ook repen maken.
Je houdt ze een week goed in de koelkast en je kunt ze makkelijk invriezen. Handig voor onderweg naar je werk of de sportschool.
Geïnspireerd op het recept van Rens Kroes uit ‘Power Food’.

Ingrediënten
- 125 gram walnoten
- 25 gram gemalen lijnzaad (lijnzaad maal je makkelijk zelf in een koffiemolentje)
- 25 gram hennepzaden
- 50 gram cacaonibs
- 25 gram kokosrasp
- 50 gram zonnebloempitten
- 50 gram chiazaad
- 40 gram moerbeien
- 1 theelepel kokosbloesemsuiker of oerzoet
- 1,5 eetlepel kokosolie
- 175 gram dadels, pitten verwijderd
- 4 vijgen
- 50 gram rozijnen
- 1,5 eetlepel appelstroop
Stap voor stap bereidingswijze
Stap 1
Meng driekwart van de lijst met ingrediënten tot en met de kokosbloesemsuiker in de keukenmachine. Voeg daarna de kokosolie, dadels, vijgen, rozijnen en de appelstroop toe en mix alles tot het aan elkaar plakt. Voeg nog wat meer kokosolie en dadels toe als het mengsel te droog is. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en mix alles goed door elkaar.
Stap 2
Spreid het mengsel in een gelijkmatige laag uit in een lage schaal van ca. 20 x 20 cm. Bestrooi het eventueel met kokosrasp en zet de schaal minimaal een uur in de koelkast.
Stap 3
Snijd het vierkant daarna in kleine repen of draai er balletjes van.
Meer recepten
Rodekoolstamppot
Proef de smaken van de herfst en winter met deze verwarmende ingrediënten.
Gezonde snackballetjes
Deze balletjes zijn heerlijk als snack voor onderweg, na het sporten of op je werk en geven je bovendien een gezonde energie boost!
Energie drink
Wat krijg je als je kokosmelk, amandelmelk, bosbessen, banaan, olijfolie en chipzaad mixt en opdrinkt? Juist, energie!
5 minuten taartje
Dit taartje kan eigenlijk altijd. Geen toegevoegde suikers en geen vuur of oven nodig. En in 5 minuten klaar, ja ècht!
Bol met appel, manchego, vijg en bieslook
Ik ben dol op dit frisse broodje. Ik krijg er zo’n heerlijk zomers gevoel van. Helemaal wanneer er weer verse vijgen uit eigen land te krijgen zijn. En nog fijner als je ze uit eigen tuin kan plukken. Zo gemaakt en fijn om al je familie en vrienden mee te verrassen!
Voedzame curry
Dit gerecht kan altijd. En je kunt volop variëren met groenten uit het seizoen. Gebruik ook eens zoete aardappel, pompoen, wortel of doperwtjes. Heerlijk met volkoren rijst of naanbrood.