Energiebommetjes
Boordevol noten, zaden en pitten!
Aantal porties
Ca. 40 balletjes of 10 repen
Bereidingstijd
85 min
Benodigdheden
Keukenmachine
Type gerecht
Tussendoortje
Inleiding
Deze balletjes leveren je gezonde eiwitten en vetten. Je kunt in plaats van balletjes ook repen maken.
Je houdt ze een week goed in de koelkast en je kunt ze makkelijk invriezen. Handig voor onderweg naar je werk of de sportschool.
Geïnspireerd op het recept van Rens Kroes uit ‘Power Food’.

Ingrediënten
- 125 gram walnoten
- 25 gram gemalen lijnzaad (lijnzaad maal je makkelijk zelf in een koffiemolentje)
- 25 gram hennepzaden
- 50 gram cacaonibs
- 25 gram kokosrasp
- 50 gram zonnebloempitten
- 50 gram chiazaad
- 40 gram moerbeien
- 1 theelepel kokosbloesemsuiker of oerzoet
- 1,5 eetlepel kokosolie
- 175 gram dadels, pitten verwijderd
- 4 vijgen
- 50 gram rozijnen
- 1,5 eetlepel appelstroop
Stap voor stap bereidingswijze
Stap 1
Meng driekwart van de lijst met ingrediënten tot en met de kokosbloesemsuiker in de keukenmachine. Voeg daarna de kokosolie, dadels, vijgen, rozijnen en de appelstroop toe en mix alles tot het aan elkaar plakt. Voeg nog wat meer kokosolie en dadels toe als het mengsel te droog is. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en mix alles goed door elkaar.
Stap 2
Spreid het mengsel in een gelijkmatige laag uit in een lage schaal van ca. 20 x 20 cm. Bestrooi het eventueel met kokosrasp en zet de schaal minimaal een uur in de koelkast.
Stap 3
Snijd het vierkant daarna in kleine repen of draai er balletjes van.
Meer recepten
Chocoladetruffels
Altijd lekker en zo gemaakt. Een fijne combinatie van chocolade, noten en sinaasappel. Houdt je niet van sinaasappel? gewoon weglaten. Dan zijn ze minstens zo lekker!
Zelfgemaakte twixen
Deze variant is zó veel lekkerder als de kant-en-klare en erg leuk om met de kinderen te maken. Een heerlijke traktatie voor jong èn oud!
Kokostruffels
Ze lijken net op sneeuwballen, leuk met de kerst! En je kunt ze ook heel goed invriezen voor een later moment.