Gezonde snackballetjes
Aantal porties
Ca. 30 balletjes
Bereidingstijd
30 min
Benodigdheden
Keukenmachine
Inleiding
Vol vezels, goede vetten en waardevolle voedingsstoffen voor een verzadigd gevoel en langdurige energie. Rol ze tenslotte in kokosrasp, cacao of gemalen noten. Je kunt deze balletjes goed verpakt in de diepvries bewaren. Handig om wat voorraad te hebben, voor onverwacht bezoek of gewoon voor jezelf.

Ingrediënten
- 1 zeer rijpe banaan
- 120 gr amandelpasta (of andere notenpasta)
- 60 ml ahornsiroop
- 3 eetlepels kokosmeel
- 1/2 theelepel kaneelpoeder
- snufje zeezout
- 75 gr zonnebloempitten
- 200 gr amandelen
- 50 gr gedroogde cranberry’s
- 25 gr chocolate chips (optioneel)
- 1 eetlepel kokosrasp
Stap voor stap bereidingswijze
Stap 1
Mix de banaan, notenpasta en ahornsiroop in de keukenmachine door elkaar.
Voeg het kokosmeel, kaneelpoeder en zout naar smaak toe en mix tot een egale dikke pasta.
Voeg tenslotte de zonnebloempitten, amandelen, cranberry’s en (eventueel) chocolate chips toe en mix kort, maar zorg dat de ingrediënten wel goed vermengd zijn.
Schep steeds een flinke eetlepel van het mengsel en rol er een balletje van.
Meer recepten
Energiebommetjes
Er gaan flink wat ingrediënten in deze balletjes. Ze zitten boordevol noten, zaden en pitten en vullen enorm. Dus na dit tussendoortje kan je weer even door.
Rodekoolstamppot
Proef de smaken van de herfst en winter met deze verwarmende ingrediënten.
Energie drink
Wat krijg je als je kokosmelk, amandelmelk, bosbessen, banaan, olijfolie en chipzaad mixt en opdrinkt? Juist, energie!
5 minuten taartje
Dit taartje kan eigenlijk altijd. Geen toegevoegde suikers en geen vuur of oven nodig. En in 5 minuten klaar, ja ècht!
Bol met appel, manchego, vijg en bieslook
Ik ben dol op dit frisse broodje. Ik krijg er zo’n heerlijk zomers gevoel van. Helemaal wanneer er weer verse vijgen uit eigen land te krijgen zijn. En nog fijner als je ze uit eigen tuin kan plukken. Zo gemaakt en fijn om al je familie en vrienden mee te verrassen!
Voedzame curry
Dit gerecht kan altijd. En je kunt volop variëren met groenten uit het seizoen. Gebruik ook eens zoete aardappel, pompoen, wortel of doperwtjes. Heerlijk met volkoren rijst of naanbrood.