5 minuten taartje
In 5 minuten klaar!
Aantal porties
8-10
Bereidingstijd
5 min.
Benodigdheden
Keukenmachine
Type gerecht
Tussen-doortje
Inleiding
Dit taartje kan eigenlijk altijd. Geen toegevoegde suikers en geen vuur of oven nodig. Dit taartje is dus echt in 5 minuten klaar.
Kies een topping die je zelf lekker vindt. Ik gebruik vaak fruit, bij voorkeur van eigen bodem en uit het seizoen. Omdat de taartbodem vrij zoet is (door de dadels), vindt ik het fijn een zuurtje toe te voegen, zodat het geheel wat frisser van smaak wordt. Een zuur besje of zoals op de foto de combinatie van mango (zoet) met passiefruit (zuur-fris). Nu is deze laatste combi niet van eigen bodem, maar wel erg lekker.

Ingrediënten
- 80 gram fijne vlokken van havermout, boekweit en/of gerst
- 50 gram kokosrasp
- 140 gram verse dadels ontpit
- 1 eetlepel kokosolie
- Snuf (zee)zout
- Toppings of fruit naar keuze
- Bijvoorbeeld: 1 rijpe mango en 1 passiefruit
Stap voor stap bereidingswijze
Stap 1
Meng de vlokken, kokosrasp, dadels, kokosolie en zout in een keukenmachine tot een samenhangend deeg. Dit gaat het beste met verse, sticky dadels. Zijn de dadels wat droog, voeg dan wat extra kokosolie toe.
Stap 2
Vouw wat bakpapier in je bakvorm en verdeel dan het deeg over de taartvorm en druk het goed aan. Dit gaat goed met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast, terwijl je met de topping aan de slag gaat. Je kunt de bodem gerust wat eerder maken, in de koelkast bewaren en op een later moment met de toppings voor gebruik afmaken. Geniet er van!
Meer recepten
Energiebommetjes
Er gaan flink wat ingrediënten in deze balletjes. Ze zitten boordevol noten, zaden en pitten en vullen enorm. Dus na dit tussendoortje kan je weer even door.
Rodekoolstamppot
Proef de smaken van de herfst en winter met deze verwarmende ingrediënten.
Gezonde snackballetjes
Deze balletjes zijn heerlijk als snack voor onderweg, na het sporten of op je werk en geven je bovendien een gezonde energie boost!
Energie drink
Wat krijg je als je kokosmelk, amandelmelk, bosbessen, banaan, olijfolie en chipzaad mixt en opdrinkt? Juist, energie!
Bol met appel, manchego, vijg en bieslook
Ik ben dol op dit frisse broodje. Ik krijg er zo’n heerlijk zomers gevoel van. Helemaal wanneer er weer verse vijgen uit eigen land te krijgen zijn. En nog fijner als je ze uit eigen tuin kan plukken. Zo gemaakt en fijn om al je familie en vrienden mee te verrassen!
Voedzame curry
Dit gerecht kan altijd. En je kunt volop variëren met groenten uit het seizoen. Gebruik ook eens zoete aardappel, pompoen, wortel of doperwtjes. Heerlijk met volkoren rijst of naanbrood.