5 minuten taartje

In 5 minuten klaar!  

Aantal porties

8-10 

Bereidingstijd

5 min.

Benodigdheden

 Keukenmachine

Type gerecht

Tussen-doortje

Inleiding

Dit taartje kan eigenlijk altijd. Geen toegevoegde suikers en geen vuur of oven nodig. Dit taartje is dus echt in 5 minuten klaar. 

Kies een topping die je zelf lekker vindt. Ik gebruik vaak fruit, bij voorkeur van eigen bodem en uit het seizoen. Omdat de taartbodem vrij zoet is (door de dadels), vindt ik het fijn een zuurtje toe te voegen, zodat het geheel wat frisser van smaak wordt. Een zuur besje of zoals op de foto de combinatie van mango (zoet) met passiefruit (zuur-fris).  Nu is deze laatste combi niet van eigen bodem, maar wel erg lekker. 

 

Ingrediënten

  • 80 gram fijne vlokken van havermout, boekweit en/of gerst
  • 50 gram kokosrasp
  • 140 gram verse dadels ontpit
  • 1 eetlepel kokosolie
  • Snuf (zee)zout
  • Toppings of fruit naar keuze
    • Bijvoorbeeld: 1 rijpe mango en 1 passiefruit

Stap voor stap bereidingswijze

Stap 1

Meng de vlokken, kokosrasp, dadels, kokosolie en zout in een keukenmachine tot een samenhangend deeg. Dit gaat het beste met verse, sticky dadels. Zijn de dadels wat droog, voeg dan wat extra kokosolie toe. 

 

Stap 2

Vouw wat bakpapier in je bakvorm en verdeel dan het deeg over de taartvorm en druk het goed aan. Dit gaat goed met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast, terwijl je met de topping aan de slag gaat. Je kunt de bodem gerust wat eerder maken, in de koelkast bewaren en op een later moment met de toppings voor gebruik afmaken.  Geniet er van! 

Meer recepten

Chocoladetruffels

Chocoladetruffels

Altijd lekker en zo gemaakt. Een fijne combinatie van chocolade, noten en sinaasappel. Houdt je niet van sinaasappel? gewoon weglaten. Dan zijn ze minstens zo lekker!

Zelfgemaakte twixen

Zelfgemaakte twixen

Deze variant is zó veel lekkerder als de kant-en-klare en erg leuk om met de kinderen te maken. Een heerlijke traktatie voor jong èn oud!

Kokostruffels

Kokostruffels

Ze lijken net op sneeuwballen, leuk met de kerst! En je kunt ze ook heel goed invriezen voor een later moment.